07 augustus 2020

De biersector van het koninkrijk van het bier, die vele honderden merken verkoopt op de lokale, nationale of internationale markt, kreeg een flinke opdoffer door de lockdown en de daaropvolgende sluiting van de horeca.

05 augustus 2020

Vlaanderen was al baanbrekend in 3D-printtechnologie met toepassingen in onder meer de ruimtevaart, mode en architectuur. Nu wordt een nieuwe horde genomen: het 3D-printen van menselijk weefsel.

30 juli 2020

Binnenkort wordt de haven van Zeebrugge nóg aantrekkelijker voor internationale voedingsbedrijven die Europa willen veroveren. Zeebrugge Food Logistics heeft aangekondigd een nieuwe reuzegrote diepvriezer te bouwen.

30 juli 2020

Van medio 12e tot eind 18e eeuw een oord van bezinning voor pakweg honderd monniken en minstens het drievoud aan lekenbroeders. Vandaag krijgen u en ik er de kans op het meditatiepad weer voeling te krijgen met onszelf.

Evenementen

15 July 2020 - 18 April 2021

Het Mundaneum in Bergen is zowel archiefcentrum, soms vergeleken met een papieren Google, als tentoonstellingsruimte. Momenteel loopt de tijdelijke tentoonstelling België in alle staten!

Welcome to Belgium!