15 nieuwe Bib Gourmand-restaurants in Michelingids België

15/02/2024

Michelin heeft aan liefst 15 Belgische restaurants een Bib Gourmand-onderscheiding uitgereikt.

De jury keek uit naar restaurants die een uitstekende maaltijd voor een gematigde prijs aanbieden. Zes daarvan vonden ze in Brussel, te beginnen met Kline in het stadscentrum. Populaire gemeenten als Elsene, Ukkel en Sint-Gillis zijn vertegenwoordigd met respectievelijk Le Variétés, St Kilda en ANJU. Yoka Tomo in Schaarbeek en Epicerie Nomad – nog in Elsene – vervolledigen het lijstje ontdekkingen in de hoofdstad.

Uiteraard is België meer dan Brussel alleen. Ook Onslow en Quatre Vins in Brugge worden geprezen om hun betaalbare kwaliteit, naast Furbetto in Heverlee, bij Leuven.

In Wallonië verdienen zes culinaire uitstapjes uw aandacht. Precies zoals Brussel scoort Wallonië zes keer in de lijst. U zou Mona Lisa (Yvoir) en Le Confessionnal (Dinant) in hetzelfde weekend (of op dezelfde dag?) kunnen proberen, want de twee steden liggen vlak bijeen. Als u trek hebt als een paard: amper 15 m ten noorden van Yvoir ligt Au Phil des Saveurs in Bois-de-Villers.

Nog in de provincie Namen herbergt het stadje Gesves Garde Manger. Is de stad van Georges Simenon meer uw ding, dan kunt u een bezoek aan La Boverie in Luik combineren met een hemels diner in Enoteca of Magma.