Club Brugge speelt halve finale in de Conference League

25/04/2024

Sinds 1993 was geen Belgische club meer doorgestoten tot de halve finale van een Europese voetbalbeker. Club Brugge, dat in Griekenland PAOK met 2-0 heeft geklopt, zet een historische prestatie neer!

In de heenwedstrijd wonnen de Bruggelingen met 1-0 en ze gaven zichzelf weinig hoop in Griekenland. Op papier waren zij zeker niet de favorieten, want hun tegenstanders van PAOK kunnen een veel steviger palmares voorleggen. 

Hoewel de match vrij traag op gang kwam, zorgden de Belgen voor de verrassing! Na een uitstekende pass van Sabbe werkte Jutgla in de rebound knap af: een openingsgoal in de 33e minuut. 

Nadien behielden de mannen van Nicky Hayen de controle over de bal en op slag van rust scoorde Jutgla opnieuw. 

Dankzij deze prachtige dubbeltreffer van de Spaanse speler plaatst Blauw-Zwart zich dus voor de halve finales van de Conference League. Eenendertig jaar na Royal Antwerp, de laatste Belgische club die zo ver in een Europese competitie is geraakt. De Antwerpenaren hadden in 1993 zelfs de finale van de Europacup bereikt tegen de winnaars van de UEFA Cup (verslagen op Wembley met 3-1 tegen het Italiaanse Parma AC). 

In de halve finale neemt Club Brugge het op tegen het Italiaanse Fiorentina in de heenwedstrijd op 2 en de terugwedstrijd op 8 mei.- 

Een Belgische club kan dus weer gaan dromen van een nieuwe finale …