Evenementen

Met zijn 38 schilderijen en zowat 600 tekeningen bezit het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen niet alleen ’s wereld

19 July 2018 - 22 July 2018

De 25e editie zal er grotendeels anders uitzien dan de 24 eerdere.

11 July 2018 - 15 July 2018

Ook dit jaar oogt de affiche van Dour weer indrukwekkend. Van 11 tot en met 15 juli ontvangt het muziekfestival meer dan 200 artiesten op zeven podia.

05 July 2018 - 08 July 2018

Les Ardentes vindt ook dit jaar plaats in het Parc Astrid de Coronmeuse in Luik. Van 5 tot 8 juli kan je op de twaalfde editie van het festival de benen losgooien.

29 June 2018 - 01 July 2018

Van 29 juni tot en met 1 juli vindt in Brussel het multiculturele festival Couleur Café plaats.

29 June 2018 - 08 July 2018

Paolo Conte, Melanie De Biasio, Pharoah Sanders, … dit zijn slechts enkele namen die dit jaar de affiche van het Gent Jazz Festival sieren.

Pagina's

Er valt altijd iets te beleven in België!

België wordt vaak omschreven als een sociaal, gastvrij land van feestvierders die graag bij elkaar komen om momenten van gezelligheid en ontspanning te delen. Festivals, carnaval, tentoonstellingen... in België is de evenementenkalender altijd goed gevuld!

Vanaf het begin van het jaar komen vele folkloristische groepen bijeen om het carnavalseizoen voor te bereiden dat in sommige steden een echte traditie is. Dit is onder meer het geval van het door Unesco als immaterieel patrimonium erkende carnaval van Binche.

Geschiedenisliefhebbers kunnen dan weer genieten van historische of religieuze processies, zoals de Heilige Bloedprocessie in Brugge, de Ommegang in Brussel of de Napoleontische marsen van L'Entre-Sambre-et-Meuse.

De zomer luidt ook het seizoen van de muziekfestivals in. Die worden druk bezocht door vele jongeren uit heel Europa. Met het rockfestival Werchter, dat niet minder dan vijf keer werd uitgeroepen tot "beste festival ter wereld" en het originele festival van de elektronische muziek Tomorrowland komen liefhebbers van goede muziek zeker aan hun trekken!

Met het vallen van de bladeren begint ook het seizoen van de grote museale tentoonstellingen, de beurzen en de shows. De dynamische, innovatieve Belgische scène levert artiesten die vaak internationaal erkend worden in de dans-, opera- en theaterwereld.

Maar naast dit bruisende culturele leven is er ook het dagelijkse leven in België, dat van de dorpskermis met zijn taverne of tent, de cafés, de bowlingwedstrijden en kaartspelen, de traditionele bals, de dorpsfeesten, de ambachtsmarkten en sportwedstrijden... zoveel gelegenheden om helemaal in de stemming te komen.