Thierry Neuville wint de rally in Centraal-Europa

30/10/2023

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe (Hyundai) wonnen de rally in Centraal-Europa: de twaalfde manche in de Wereldbeker Rally (WRC).

In Duitsland breidde Thierry Neuville zijn voorsprong aan de kop van het klassement uit tijdens de drie ochtendritten. Dankzij een derde, zesde en derde plaats vóór de 'power stage', bedraagt de kloof nu geen 26,2 maar wel 43,9 seconden

Met een besttijd in de SS15 en de SS17 haalde de Fransman Sébastien Ogier (Toyota) - vierde in de stand - tijd in op de tweede (Rovanperä) en de derde in de stand (de Est Ott Tänak in een Ford). Aan het klassement veranderde echter niets, en ook de Japanner Takamoto Katsuta (Toyota) bleef vijfde.

Vóór Ogier, Katsuta en Tänak eindigde de Belgische piloot tweede in de 'power stage', die werd gewonnen door de Brit Elfyn Evans (Toyota). Ook daardoor kwam er geen wijziging in de rally-rangschikking.

Met zijn tweede plaats in het algemeen klassement verzekerde de 23-jarige Kalle Rovanperä zich van een tweede wereldtitel op rij. De Fin won dit seizoen drie rally's: in Portugal, Estland en Griekenland.

Thierry Neuville van zijn kant, haalde zijn tweede overwinning van het seizoen binnen, na die op Sardinië in juni. Daarmee zet hij Evans onder druk. Met 184 punten staat de piloot uit Sankt Vith inderdaad op een derde plaats, op 7 punten van de Brit en nog steeds vóór Ott Tänak (162 punten).

De dertiende en laatste manche van het seizoen vindt tussen 16 en 19 november 2023 plaats in Japan. Het beloofd een spannende strijd te worden!