Sarah Bovy, eerste vrouw ooit uitgeroepen tot Driver of the Year

04/01/2024

Vicewereldkampioene endurance (FIA WEC) in de GTE Am-klasse, Sarah Bovy, is als eerste vrouw verkozen tot Driver of the Year in België.

Sarah Bovy schrijft geschiedenis in de Belgische autosport door als eerste vrouw ooit verkozen te zijn tot Driver of the Year. Deze 34-jarige uit Luik geldt voortaan voor de Koninklijke Automobielclub van België (KACB) als Belgische pilotenkampioene.

Deze onderscheiding bekroont een uitstekend seizoen, want ze eindigde in de GTE Am-klasse als vicewereldkampioene endurance (FIA WEC). Met haar Porsche 911 RSR van Iron Dames en de Deense Michelle Gatting en de Zwitserse Rahel Frey als teamgenoten stapelde de Belgische pilote de podia en puike resultaten op tijdens wedstrijden als de 24 uur van Le Mans.

‘Ik ben enorm geëmotioneerd. Heel wat trofees dacht ik nooit te zullen winnen in mijn carrière; deze stond hoog op mijn lijstje. Ik voel me erg vereerd. Ik ben omringd door grote namen uit de autosport. Voor iemand met passie voor zijn sport is dit de beloning voor twintig jaar zwoegen en zweten. Ik ben apetrots België intenationaal te vertegenwoordigen en ga dat zo goed mogelijk proberen te blijven doen. Hopelijk komt zo de weg vrij voor vrouwen en raken sommigen erdoor geïnspireerd’, vertrouwde ze de pers toe op de uitreiking van deze trofee door een jury van gespecialiseerde journalisten, KACB-leden en beroepspiloten.

In deze rangschikking ligt Sarah Bovy uiterst nipt voor op Thierry Neuville, derde in het wereldkampioenschap rally (WRC) 2023.