1e editie van Brussels Auto Show was een daverend succes

25/01/2024

Liefst 122.000 autoliefhebbers defileerden tussen 17 en 21 januari 2024 op de Heizel in Brussel vol bewondering voor een breed scala aan stuk voor stuk oogstrelende auto’s. Niet om te kopen, alleen maar om zich te vergapen. Hebt u het gemist? Geen nood, u kunt 15 tot en met 19 januari 2025 al vastleggen.

De Brussels Auto Show is dus geen koopsalon maar een vitrine voor wie laait van passie voor buitengewone auto’s. Er werd geen moeite gespaard om het de bezoekers naar de zin te maken. Wat ‘n line-up! Peperdure razendsnelle luxemerken, rallymonsters, F1-bolides, iconische auto’s uit de jaren ’80 en ’90 en zelfs een 15-tal voertuigen bekend van film of tv. Zoals de Ford Gran Torino uit de populaire Amerikaanse politiereeks Starsky & Hutch uit de jaren ’70, de limoengroene met zwarte streep British Leyland Mini 1000 van Mr. Bean en de lichtblauwe driewieler Reliant Regal wiens eigenaar de jennerige rare snuiter het leven steevast extra zuur maakte.

Wie heeft niet zitten wegdromen bij de Car Catwalk, een echte autocatwalk van 1,50 m hoog bij 80 m lang, toen daar de meest uitzonderlijke modellen aan het oog voorbijtrokken.

En het hield maar niet op: motoren, vrachtwagens, enkele exclusieve militaire voertuigen, een gyrokopter en Defensie stond zelfs paraat met een heuse F-16 straaljager. Ruim aandacht was er ook voor mobiliteit, laadsystemen, duurzaamheid, technologische innovatie, e-sports, gaming en lifestyle ...

Alles samen een veelzijdig en geslaagd autofeest.