Kleurige kever palmde Brussel in

15/02/2024

Tijdens de 15e jaarlijkse Love Bug Parade reden liefst 350 Volkswagen Kevers door Brussel om de iconische auto te vieren.

Wat in 2009 begon als een bescheiden maar uitgesproken event om zijn liefde voor auto’s en de liefde zelf te vieren, is uitgegroeid tot een internationaal gebeuren. Kever-eigenaars kwamen uit de buurlanden (Nederland, Frankrijk en Luxemburg) afgezakt naar het feest.

Wie toevallig aan de wandel was op zondag in het Jubelpark werd vergast op muziek, hapjes en drankjes en auto’s van eendere vorm maar zo anders van kleur en persoonlijkheid dat u ogen te kort kwam.

Normaal maar dat ze op uitgerekend deze plek te kijk staan, want hier ligt Autoworld, het automuseum opgebouwd rond de collectie van zijn stichter, Ghislain Mahy, en zijn zonen Hans en Ivan. Het museum ontstond in 1986 en ligt in het zuidelijk gedeelte van het Jubelcomplex, waar u ook het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis vindt en het Museum voor Kunst en Geschiedenis.

Of u nu dol bent op auto’s, militaire geschiedenis, kunst of zelfs ‘gewoon maar’ natuur, het Jubelpark is beslist een bezoek waard als u in Brussel bent.