Je elektrische deelwagen in Antwerpen nu altijd opgeladen

20/07/2023

Je moet al geluk hebben om in Antwerpen dicht bij huis een vrijstaande laadpaal voor je elektrische wagen te vinden. De start-up Uze brengt redding, met zijn duidelijk herkenbare roze-witte bolderkar.

Voortaan kom je in Antwerpen niet meer voor een onaangename verrassing te staan wanneer je merkt dat de batterij van je elektrische deelwagen bijna leeg is en je niet meteen in de buurt een vrijstaande laadpaal vindt. Gewoon even via een app bij Uze, het Antwerpse mobielelaadpalenbedrijf, een bepaalde hoeveelheid energie bestellen. Binnen de kortste keren daagt een medewerker op zijn typische roze-witte bolderkar op met daarin een snellader. Hij doet de laadklep open, koppelt zijn batterij aan en na 40 minuten is jouw wagen opnieuw voor 200 km rijklaar. Je hoeft er niet eens zelf bij aanwezig te zijn, want je wagen staat in de app geregistreerd en de man van Uze spoort je zonder problemen op, ongeacht je locatie in de stad.

En het bedrijf is ambitieus. Voorlopig geldt deze makkelijke, snelle en handige oplaadservice alleen voor deelwagens in Antwerpen, maar vanaf het najaar zou elke Antwerpenaar gebruik moeten kunnen maken van de mobiele oplossing. Uze werkt nu aan de uitrol van zijn revolutionaire concept in Brussel en in 2024 wil het ook doorbreken in Kopenhagen. Op termijn lonkt de rest van Europa en waarom niet de wereld?