Roger Van Damme verkozen tot beste banketbakker ter wereld

06/11/2017

De Nederlandse chef van restaurant Het Gebaar in Antwerpen kaapte onlangs tijdens de 'Best Chef Awards 2017' in Warschau in de categorie 'Best Pastry Chef' (beste banketbakker) de eerste plaats weg. Dat wist de culinaire site Njam! te melden. De wedstrijd lauwert de 300 beste chefs ter wereld. Roger Van Damme staat met zijn restaurant, gevestigd in een sprookjesachtig huisje in de Antwerpse Kruidtuin, 68e gerangschikt. Naast banket vallen categorieën als de beste vrouwelijke chef en de rijzende ster in de prijzen.

‘Na 25 jaar carrière een dergelijke onderscheiding krijgen, is een ongelooflijk mooie bekroning voor mijn team en mezelf’, zegt een opgetogen Roger Van Damme over zijn prestatie van wereldklasse. Hij slaagt erin van elk dessert een echt kunstwerk te maken, waar een concept achter zit. Hij werkt dan ook samen met kunstenaars en architecten om zijn creaties naar een nog hoger niveau te tillen.

Roger Van Damme bevindt zich in heel goed gezelschap, van andere gerenommeerde namen in zijn vak. Onder de 300 beste chefs vinden we nog enkele Belgen, namelijk Lionel Rigolet van Comme Chez Soi, Emmanuel Stroobant, chef van Relais & Châteaux in Singapore, Peter Goossens van Hof van Cleve, Christophe Hardiquest van Bon-Bon, Sang Hoon Degeimbre van L'Air du Temps, Gert De Mangeleer van Hertog Jan en Damien Bouchéry van Bouchéry. Nick Bril van The Jane in Antwerpen haalde de 5e plaats.