Mardi, een nieuw milieuvriendelijk kledingmerk

05/07/2021

Dit label voor damesconfectie, dat nu een jaar bestaat, mikt op duurzame kleding met respect voor het milieu.

De 29-jarige Marie Smits uit Brussel lanceerde een nieuw kledinglabel voor vrouwen die, zoals zijzelf, ongedwongen elegantie willen paren aan respect voor het milieu. Haar creaties zijn van kwaliteitsstof, hebben een tijdloze snit en sobere kleuren en zijn uitgebracht in een beperkte oplage die tegelijk modern en vrouwelijk aandoet. Want zij vindt eenvoud de grootste elegantie.

Zij is uitermate kieskeurig in de keuze van de stoffen terwijl ze beseft dat 100% duurzaamheid bijna uitgesloten is. Maar alle stukken zijn gemaakt van natuurlijke materialen of hebben amper impact op het milieu.

Ze gebruikt wol van schapen gefokt in de Italiaanse Alpen of op het Engelse platteland. Zo mogelijk gaat Marie Smits voor gerecycleerde wol of wol geverfd met uitsluitend natuurlijke producten (planten, bessen, bloemen). Ook verkiest ze vlas, een stevige en duurzame natuurlijke vezel die hoofdzakelijk wordt geteeld in België, Frankrijk en Nederland.  Ze kiest ook voor Tencel, een volledig bioafbreekbare synthetische vezel van natuurlijke oorsprong gemaakt van houtpulp (FSC-label). Met katoen springt ze spaarzaam om.

U kunt alle creaties van Marie Smits kopen in haar winkel in Elsene of via portaalsite Mardi.