Cinema Palace in Brussel lokte recordaantal bezoekers in 2023

18/01/2024

230.000! Zoveel bezoekers kreeg bioscoopcomplex Cinema Palace aan de Anspachlaan 85 in Brussel in 2023 over de vloer. Een record. Vooral dankzij de -18-jarigen en studenten.

Liefst 60% méér mensen kochten in 2023 een ticket. Dat zijn dubbel zoveel jongeren onder de 18 jaar en bijna 70% méér studenten dan in 2022. En daar zitten niet eens de filmpashouders van Cineville bij. Woordvoerster Lysiane Menier van Cinema Palace is uiteraard in haar nopjes met dit schitterende resultaat.

De verklaring moet vooral worden gezocht in het gevarieerde aanbod. Masterclasses over cinema en debatten vallen vooral in de smaak bij jongeren terwijl alle doelgroepen genoten van de ruim 200 evenementen, waaronder avant-premières, vertoningen van klassieke films en zeven festivals.

Cinema Palace programmeerde in 2023 naast de wereldwijde kaskrakers Barbie en Oppenheimer bekende en minder bekende films. Ook 2024 belooft er een boeiend filmjaar te worden. Een tipje van de sluier? Un silence van de al meermaals gelauwerde Belgische regisseur Joachim Lafosse.

Interesseert film u maar matig? Ga toch maar ‘s dit fraaie werkstuk van architect Paul Hamesse uit 1913 bezoeken. De toenmalige Pathé Palace was zowel bioscoop, muziekcafé als musichall, met maar liefst vier bars en een wintertuin. De gevels, het bovenste gedeelte van het trappenhuis, de foyer en het plafond van de spektakelzaal zijn nu nog beslist de moeite waard. Ziet u helemaal bovenaan op de geveltop de haan, het symbool van de firma Pathé?