BRAFA 2024, een surrealistische kunstbeurs

01/02/2024

De editie van dit jaar van BRAFA zet het surrealisme in de kijker en herdenkt de Belgische schilder Paul Delvaux.

Het is 30 jaar geleden dat wijlen schilder Paul Delvaux overleed en daarom vond de Brussels Art Fair het gepast om de Paul Delvaux Foundation eregast te maken op deze 69e editie van de beurs.
 
De gerespecteerde Belgische schilder wordt gevierd in een ruimte met uitsluitend zijn eigen werk en enkele van Delvaux' favoriete thema's zijn verspreid over de verschillende stands.
 
Niet alleen is het 30 jaar geleden dat Delvaux overleed, de surrealistische beweging blaast als het ware 100 kaarsjes uit; Delvaux wordt vaak geassocieerd met de beweging, ook al verwierp hij zelf de term. Hoe dan ook, tussen de kunstenaar en de beweging heeft BRAFA zoveel te bieden! 
 
BRAFA is zo prestigieus dat het exposanten en bezoekers aantrekt uit landen over de hele wereld, met meer dan 130 galerieën, allemaal samen in Brussels Expo. Schilderijen, juwelen, indrukwekkende bustes, niets is te groot of te klein voor BRAFA.
 
Er is echt voor elk wat wils op deze Brussels Art Fair en het feit dat ze volgend jaar haar 70ste editie viert, getuigt van de kwaliteit van de beurs. Wij kunnen niet wachten op de volgende!