Jonathan werd beroemd met zijn slogan "Mom I'm Fine".

03/06/2020

Dit fantastische verhaal begint een paar jaar geleden in België. Jonathan Kubben Quiñonez, een jonge 27-jarige man uit Brussel, besluit zijn baan op te zeggen en zijn auto te verkopen om de wereld rond te rijden.

Om zijn Mexicaanse moeder gerust te stellen, besluit hij een Instagram-account aan te maken waarop hij foto's van zijn reizen plaatst, met een bordje waarop hij schrijft: "Mama, ik ben in orde". 

De jonge Belg maakt foto's van landschappen en plaatsen die paradijselijk en niet alledaags zijn. Al snel maken zijn foto's een buzz en gaat zijn Instagram-account viraal. In 2016 registreert hij zijn merk om zijn concept te beschermen en lanceert vervolgens een kledinglijn waarvan de inkomsten zullen worden gebruikt om een humanitair project in Mexico te financieren, namelijk de bouw van een school die volledig uit gerecycleerd plastic bestaat. De fondsenwerving van vijftigduizend euro werd volledig uitgevoerd met de hulp van zijn volgelingen. 

Als tweevoudig winnaar van de Influencer Awards in Monaco kreeg hij in 2018 ook de Green Prize, gewijd aan milieubewustzijn. Vandaag heeft Jonathan meer dan 372.000 volgers op Instagram en blijft hij verder kijken om te groeien. In het bijzonder probeert hij in contact te komen met het Europees Ruimteagentschap om te proberen een "Mom I'm fine" in de ruimte te zetten.