Brugge, derde meest bezochte stad in Europa

31/08/2023

In internationale ranglijsten doet Brugge het steevast goed. Zo ook in die van Holidu, dat vakantiewoningen in diverse landen met elkaar vergelijkt. Daar komt de stad als derde meest bezochte in Europa uit.

Sommigen zagen het wellicht liever anders, maar het is een feit dat met gemiddeld 21 toeristen per inwoner die in de zomermaanden Brugge bezoeken het Venetië van het Noorden na Dubrovnik op 1 en Venetië op 2 een fraaie derde plaats bekleedt. Het heeft daarvoor natuurlijk allerlei troeven in handen: zijn architecturale pracht, rijkdom en verscheidenheid in een vaak middeleeuws aandoend decor, zijn kronkelende reitjes die zich uitstekend lenen voor een romantisch boottochtje, zijn gevarieerd gastronomisch aanbod, zijn bekende Heilig Bloedprocessie op Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart, uitgeroepen tot immaterieel UNESCO-werelderfgoed, zijn vijfjaarlijkse Praalstoet van de Gouden Boom, zijn verbod op lichtreclame …

Nu, ook buiten de zomermaanden val je gegarandeerd voor de charmes van deze tijdloze parel. In de herfst, als met wat geluk mist de contouren van gebouwen en bomen oversluiert. In de winter als een dun laagje sneeuw de stilte van het historische hart accentueert. In de vroege lente, wanneer de eerste gele krokussen het sowieso al feeërieke begijnhof extra aantrekkelijk maken.

Brugge, je gaat er altijd met een blij gevoel vandaan en keert er altijd vol verwachting naar terug.