Brussel spant de kroon qua culinaire verscheidenheid

03/03/2022

Wanneer een Brusselaar ‘s lekker uit eten wil, vraagt hij zich eerst af waar hij zin in heeft. Daarbij denkt hij niet meteen aan een bepaald gerecht maar aan een soort keuken (Italiaanse, Thaise, Belgische, Mexicaanse, Griekse …), want het aanbod wereldkeukens in de Belgische hoofdstad is immens.

De website Remitly meldt in een recente studie dat onze hoofdstad van de zowat 200 onderzochte steden inzake gastronomische verscheidenheid de kroon spant, vóór Londen of Parijs. Enkele getallen om u te overtuigen: vandaag telt Brussel 3.687 restaurants, waarvan 2.739 een wereldkeuken aanbieden.

Gezien haar vijf restaurants met 2 en dertien met 1 Michelinster hoefde Brussel zich als stad met een verfijnde gastronomie niet meer te bewijzen, maar de recente studie voegt nog een parel toe aan zijn kroon.

Vaak nemen die restaurants met een wereldkeuken u als het ware mee op reis naar hun land van herkomst. Naast een gastronomische uitstap bieden ze u dikwijls ook de kans hun cultuur te leren kennen: een flamencogroep, zigeunerviolisten, een fadozanger, sirtakidansers of een sambagezelschap. Na een heerlijk maal is men geen klein beetje verrast opnieuw op de Brusselse keien te staan.