Kinderafdeling Ziekenhuis Geel maakt schilderijtjes op het bord

10/08/2023

Eind juni werkte AZ Groeninge in Kortrijk zich in de kijker met een Gault&Millau-kwaliteitslabel voor zijn lunches en broodmaaltijden. Nu laat ook Ziekenhuis Geel zien wat het culinair in zijn mars heeft.

In FOB van 29 juni 2023 kon u lezen hoe AZ Groeninge in Kortrijk een primeur in de Benelux scoorde voor de kwaliteit van zijn eten. Mogelijk vond chef-kok Johan Wyckmans van Ziekenhuis Geel hier zijn inspiratie om op de kinderafdeling van zijn ziekenhuis een lach op de gezichten te toveren. Want van wat de -12-jarigen er krijgen voorgeschoteld, worden ze een tikkeltje blijer, ondanks de mindere periode die ze doormaken. Stuk voor stuk gezonde en vooral creatieve maaltijden, in de vorm van leuke gezichtjes en figuren. Wat dacht u bijvoorbeeld van spaghettislierten die kunstig ineengedraaid zijn tot je een Yorkshire terriër op je bord herkent, of legoblokjes van kervelpuree bij vis, of een stoere beer van wortelpuree, of een guitig tafereeltje met tomaat en broccoli … Met wijdopen ogen van zoveel fraais en lekkers ga je zeker toch vanzelf alles tot de laatste kruimel opeten?

Uit eigen ervaring herinnert Johan zich hoe belangrijk het is dat kinderen in een enge toestand en ziekenhuisomgeving zich zo goed mogelijk voelen. Zijn vrolijke creaties dragen daar zeker toe bij. Een aangenaam verraste moeder was het er in een Google-review volmondig mee eens.