PMSweet, wereldleider in ambachtelijke macarons

21/03/2024

Michaël Labro uit het Waalse Tilff heeft zich in tien jaar tijd ontpopt tot keizer van de macarons. U kent ze vast wel: twee boven elkaar liggende knapperige koekjes van gemalen amandelen en Italiaanse meringue met ertussenin een smeltende ganache.

Amper 15 was Michaël Labro toen hij met een kameraad zijn eerste macaronbedrijfje oprichtte. Bescheiden maar toch ambitieus. Na vijf jaar geneeskunde studeren aan de universiteit koos hij resoluut voor zijn zoete passie. Samen met een doorgewinterde zakenman in de voedingsindustrie stampte hij PMSweet uit de grond. Sinds 2015 is hij geregeld verhuisd en breidt hij stelselmatig de oppervlakte van zijn atelier, zijn productiecapaciteit en personeelsbestand uit om gelijke tred te kunnen houden met de toenemende vraag naar zijn lekkernijen. Momenteel produceert hij met 350 mensen in de twee hallen in Vivegnis, een deelgemeente van het Luikse Oupeye, dagelijks 700.000 koekjes, de klok rond, zeven dagen op zeven. En nóg volstaat dat niet. Daarom komt er dit jaar in Thimister 17.000 m² bij. Het wordt de modernste hoogwaardige productielijn ter wereld, die dubbel zoveel macarons als nu aankan. 90% is bestemd voor de export, PMSweet levert vooral aan grote Belgische, Nederlandse, Franse en Amerikaanse supermarktketens. 

Michaël Labro heeft oog voor álle aspecten die samen het succes van zijn gamma van macarons en gebak uitmaken: kwaliteit, traditie, creativiteit, betaalbaarheid, duurzaamheid en een inclusief personeelsbeleid.