Gault&Millau bekroont andermaal divers Belgisch culinair talent

30/11/2023

Zopas heeft de bekende gastronomiegids Gault&Millau zijn keuze van beste restaurants in de Benelux bekendgemaakt. Tal van Belgische chefs behaalden een prima score, in uiteenlopende categoriëen.

Chef van het Jaar 2024, de 3 Jonge Chefs van het Jaar, de 3 hoogste nieuwkomers, de 10 sterkste stijgers, de 19 thematische laureaten, de beste chocolatiers, schitterende cocktailbars … ruim 1.385 kooktalenten vallen in de koksmutsen in de 21e editie van Gault&Millau. Daarvan waren meer dan 1.800 restaurateurs, journalisten en partners getuige op de officiële voorstelling op Brussels Expo.

Alle winnaars apart vermelden zou ons uiteraard te ver leiden, maar laat u gerust op sleeptouw nemen door de gids om het oordeel van de vakjury aan uw eigen smaakpapillen te toetsen. Hierna alvast een paar uitschieters. Boury in Roeselare behaalt een score van 19/20 en daarmee de hoogst mogelijke 5 koksmutsen. La Table de Maxime in Paliseul mag zich Chef van het Jaar 2024 noemen, vooral dankzij zijn klassieke regionale seizoenskeuken die bulkt van de creativiteit en de originele smaken. EssenCiel in Leuven, Arden in Rochefort en Màloma Comptoir Culinaire in Brussel werden elk bekroond tot Jonge Chef van het Jaar. Otoro in Hasselt, La Table Benjamin Laborie in Lasne en Menssa in Brussel zijn de hoogste nieuwkomers dit jaar.

Nieuw sinds 2023 is het H!P-project (Here is the Place), een selectie van sfeervolle restaurants die zowel hip zijn als de strenge Gault&Millau-norm hoog in het vaandel dragen.