Belgische kazen vallen in de smaak op World Cheese Awards 2014

15/12/2014

De kazen Poperingse Keikop en Flandrien Oud zijn in de prijzen gevallen op de World Cheese Awards in Londen; één van de belangrijkste kaaskeuringen in de wereld. De Poperingse Keikop behaalde voor het tweede jaar op rij brons in de categorie zachte witschimmelkazen met toevoegingen. De Flandrien Oud werd verkozen tot de beste kaas in de categorie Gouda gemaakt na 1 december 2013.

De Poperingse Keikop wordt gemaakt door Kaasboerderij ’t Groendal. De Keikop is een smeuiige kaas die het karakter van de toegevoegde hopscheuten perfect tot zijn recht laat komen. De Keikop is trouwens de eerste kaas ter wereld die de exclusieve hopscheuten in zijn kaas gebruikt. De Poperingse Keikop werd in 2013 gelanceerd na drie jaar voorbereiding en viel toen onmiddellijk in de prijzen. Deze trend werd dit jaar bevestigd.

De Flandrien wordt gemaakt door kaasgroothandel Triporteur, die pas in 2013 startte met de eigen productie van Goudse kazen. De Flandrien bestaan in 3 versies: jong, gerijpt en oud. Het is deze laatste versie die recent in prijzen viel.

Dit jaar ontving de World Cheese Awards meer dan 2600 inzendingen. Al deze kazen werden door 250 experts uit 30 landen geproefd en beoordeeld.