Antwerpen, dé hoofdstad van de avant-gardemode

16/09/2021

Na een grondige renovatie in 2020 wordt het MoMU, het Antwerpse ModeMuseum, heropend met een uitgebreid programma evenementen, fascinerende tentoonstellingen, openluchtprojecten, themawandelingen … dat tot januari 2022 loopt en dat de instelling duidelijk als het internationale zenuwcentrum van mode en design op de kaart zet.

Sinds de jaren ’80 werpt Antwerpen zich in de modewereld op als een uitzonderlijk creatieve en dynamische kweekvijver. Het museum brengt vooral hedendaagse Belgische modeontwerpers voor het voetlicht, in navolging van hun legendarische collega’s, de Antwerpse Zes, die met hun avant-gardevisie de stad en de academie internationaal op de voorgrond hebben gebracht. Intussen geniet deze academie wereldfaam. Er studeren trouwens een vijftigtal verschillende nationaliteiten en tal van oud-studenten vestigen zich waar ze hebben gestudeerd, wat het creatieve potentieel van de stad nog vergroot. De MoMu-collecties, zowat 30.000 voorwerpen, zijn uitermate divers en geven blijk van ruime creatieve vrijheid.

 

De Scheldestad staat tot januari 2022 in het teken van Mode 2.021 Antwerpen – Mode/Bewust. Dit ambitieuze heropeningsprogramma gelanceerd door MoMu plant tal van activiteiten en evenementen in de stad.

 

U vindt het programma op de site MoMu Antwerp.