VUB kaapt prijzen weg op MedCup 2022

09/11/2022

Op MedCup, de eerste internationale geneeskundige wedstrijd, blonken dit jaar in Brussel twee VUB-studentenduo’s uit te midden van de ruim 200 deelnemers uit zowat 40 Belgische en buitenlandse universiteiten.

De wedstrijd bestaat uit verschillende theoretische en praktische medische proeven. Andreas Borremans en Christophe Sonck uit het derde masterjaar verbaasden een jury van experts met hun kennis en bekwaamheid in oogheelhunde en intuberen. Die prestatie bracht hen in de finale. Ook de theoretische vragen en de complexe klinische casussen uit het slotonderdeel losten ze professioneel op en gaven aldus hun laatste Franse concurrenten het nakijken.

Zelf danken ze het succes aan hun gedegen opleiding aan de VUB. De klemtoon ligt er op sterke praktijkgerichtheid, gevarieerde stages en grote keuzevrijheid. Plus aan hun elkaar overlappende interesses. Hun eindoverwinning leverde hun een reischeque op van € 1.000. Mooi, zeker als je bedenkt dat het hen aanvankelijk alleen te doen was om een leuke tweedaagse, wat extra’s op te steken en mensen te leren kennen.

Laten we niet vergeten dat nog twee studenten uit het derde masterjaar, Laure Ledegen en Marit Iliaans, de besten waren in medische beeldvorming.

MedCup is het forum bij uitstek om zich op het terrein te meten met studie- en toekomstige vakgenoten uit de rest van de wereld, in diverse medische en paramedische specialisaties en disciplines. En dat op een onderhoudende manier. Motivatie en gedeeld leren staan daarbij centraal.

Een mooie erkenning voor de VUB en voor de kwaliteit van haar medische studies.