Jonge Belgen met talent, ook voor diplomatie!

18/03/2021

Voor de zevende keer werd de Belgische delegatie MUN Society verkozen als winnaar op de diplomatiewedstrijd van Harvard University, die dit jaar virtueel plaatsvond.

Ruim 2.000 universiteitsstudenten uit 110 landen debatteerden over maatschappelijke thema’s tijdens videovergaderingen die de werking van de Verenigde Naties simuleren.

Dit jaar kroop de Belgische delegatie van 25 academici in de huid van deze twee reuzen: de Verenigde Staten en India. Van een uitdaging gesproken. Maar onze talentvolle jongeren staan voor niks. In de marge van hun studie leren ze over en raken ze gefascineerd door de werelduitdagingen van morgen.

Een goede oefening voor ze, ongeacht hun opleiding en het beroep waar ze zich op voorbereiden, volgens lid van MUN Society Belgium Héloïse Lebon: ‘We moeten dus belangen verdedigen die niet per se stroken met onze eigen opvattingen over een thema dat momenteel in de VN wordt besproken. We moeten dus allianties smeden met landen met soortgelijke belangen als wij, een resolutie opstellen en ze op het eind van de wedstrijd laten goedkeuren.’

De troef van de Belgische delegatie is dat haar studenten trouw zijn aan onze wapenspreuk Eendracht Maakt Macht. Ze nemen het op voor België en niet voor hun universiteit. Zowel de Nederlands- als de Franstaligen, ongeacht hun achtergrond, strijden voor de overwinning van hun team, en dát is hun kracht.

Gedegen ambassadeurs van ons land. U bent een jonge academicus met een passie voor onze maatschappelijke uitdagingen? Sluit u dan aan bij het MUN Society Belgium-team.