KU Leuven bij beste universiteiten in Europa

13/04/2023

Voor een reeks disciplines consolideert de KU Leuven haar positie of gaat er zelfs nog op vooruit. Tot die en andere conclusies komt het vooraanstaande Britse studiebureau QS Quacquarelli Symonds voor hoger onderwijs in de 13e editie van zijn gerenommeerde ranglijst voor 2023.

België is trouwens goed vertegenwoordigd, dankzij vooral beste leerling van de klas KU Leuven. Die handhaaft haar prominente en essentiële plaats op het vlak van wereldwijd onderzoek en draagt vooral samenwerking, innovatie en internationalisering hoog in het vaandel. Op het Europese vasteland staat ze tweede in de top 50 van het aantal studierichtingen en schuift daarmee verder op in de richting van koploper ETH Zürich uit Zwitserland. De KU Leuven laat wat dat betreft Amsterdam, de Sorbonne en Delft achter zich op respectievelijk de derde, vierde en vijfde stek.

De KU Leuven gooit hoge ogen met de categorieën Theologie, Farmacie, Psychologie en Chemie. Ze staat ook in goed gezelschap. Zo maakt de UGent de grootste sprong vooruit. Die doet het dit jaar erg goed in de categorie Sport en Milieu en in Agricultuur en Bosbeheer, met een fraaie zevende plaats internationaal.

De internationale werkgevers in België stellen dan weer de academische reputatie van de ULB erg op prijs, wat mooie toekomstperspectieven inhoudt op het vlak van werkgelegenheid.

Redenen genoeg dus om trots te zijn op de hogeonderwijssector in België.