UN75 Murals: Mother Nature in Brussel roept de wereld op tot klimaatactie

03/09/2021

Als straatkunst sociale verandering kan uitlokken, zet Brussel daar graag zijn schouders onder. Interactieve muurschildering Mother Nature van Lula Goce wordt de Belgische bijdrage aan UN75 Murals en vooral een blijvend manifest voor klimaatactie, SDG 13.

Ongeveer 60 muurschilderingen brengen in Brussel een ode aan de Belgische strip. Deze openluchttentoonstelling heeft er een onverwachte gast bij gekregen.

 

Voor hun 75e verjaardag peilden de Verenigde Naties de uitdagingen waar de wereld zich voor geplaatst ziet. 1,5 miljoen respondenten zetten SDG nr. 13 met stip op één: een halt toeroepen aan de klimaatverstoring en de aftakeling van ons leefmilieu. Ook de roep om de andere duurzame ontwikkelingsdoelstellingen tegen 2030 te halen, klinkt luid. Samen met de non-profitorganisatie SAM besloten de VN de groeiende actiebereidheid te vertalen in een kunstzinnig publiek initiatief: UN75 Murals. Ze gaven een 80-tal internationaal bekende straatartiesten de opdracht om, verspreid over de hele wereld, in totaal 10 interactieve muurschilderingen te maken die alle landen en mensen moeten scharen achter dat ene gezamenlijke doel: een betere wereld voor iedereen.

 

Aan de iconische Louizalaan in Brussel, op nr. 375, waarschuwt de indringende blik van Mother Nature ons zorg te dragen voor het leefmilieu en de bonte biodiversiteit, die ze symbolisch in haar hand houdt. Een fotorealistische impressie in heldere, levendige kleuren van de Spaanse hedendaagse straatartieste Lula Goce.