Dit is geen museum

19/09/2019

In de Arsenaalwijk in Etterbeek staan de bezoekers van het nieuwe Delvauxmuseum meteen oog in oog met de iconische handtas Brillant. Er worden drie geschiedenissen verteld: die van de handtas, het huis Delvaux en België.

Charles Delvaux richt zijn bedrijf op in 1829. Eerst maakt hij reiskoffers. In 1908 neemt hij de eerste octrooien voor handtassen aan, geïnspireerd door de uitbouw van de spoorwegen en de dames, die tijdens de reis hun persoonlijke spulletjes graag dicht bij zich hebben.

Het verhaal van het huis Delvaux wordt verteld in een decor dat een vleugje Belgisch surrealisme ademt. Het neemt de bezoekers mee naar een universum van luxe, knowhow en humor. De ruimte is volledig bedacht door artistiek leider Bob Verhelst. Hij deelde ze op in verschillende secties: innovaties, knowhow, studio en Belgische identiteit. Aldus loopt de bezoeker niet aan het handje en kan hij vrij kiezen.

Geschiedenisfans zijn tuk op de handschoenenzaal, waar het verhaal van de handtas gedetailleerd aan bod komt. Modefans staan te kijken van de legendarische tassen, gelimiteerde edities en de namenlijst van de medewerkers.

Met de oprichting van dit museum wilde huis Delvaux haar internationale clientèle tonen waar België voor stond en hoe de Belgische denk- en leefwereld het label beïnvloedde.

Gratis bezoek op afspraak via de site