De grootse geschiedenis van Gent in het STAM

27/01/2020

Het Gentse stadsmuseum (STAM) toont de geschiedenis van de stad chronologisch van de middeleeuwen tot nu. Zo legt de bezoeker een erg didactisch en ludiek parcours af, waarin honderden boeiende voorwerpen afwisselen met interactieve multimediatoepassingen.

Dé blikvanger van het STAM blijft uiteraard de 300 m² reuzegrote luchtfoto, die je de indruk geeft alsof je boven de huidige stad ‘zweeft. Al meteen een voltreffer en daarna duik je pas echt in haar geschiedenis. De vaste waarde, Het Verhaal van Gent, is altijd te bezoeken. Alle facetten van de stad komen aan bod.

De multimediatoepassing Zichten op Gent onthult vier eeuwen geschiedenis van Gent in detail, gaande van een stadsgezicht uit 1534 tot plattegronden uit 1641 en 1912.

Na uw bezoek aan de zes grote themazalen met 300 boeiende voorwerpen kent u Gent een stuk beter, van de middeleeuwse stad tot de moderne met haar knowhow en cultuur.

U komt ook langs de kunstzinnige foto’s op groot formaat van de hedendaagse stad, gemaakt door fotograaf Carl De Keyzer van het agentschap Magnum. Een geluidenbank bevat allerlei getuigenissen over Gent. En niet te vergeten de ‘zaal van de toekomst’ ten slotte, geregeld in een andere opstelling.

Er is ook specifiek gedacht aan de kinderen tot 9 jaar. Zij kunnen het STAM ontdekken door raadseltjes op te lossen of gebouwen in Lego na te bouwen.

Op STAM vindt u extra info over deze tentoonstelling.