Zowat overal 100% opgeladen dankzij Naki Power

29/06/2022

Met een lege smartphonebatterij de deur uit? De Brusselse start-up Naki Power haalt u voortaan uit de penarie dankzij zijn innoverende oplossing: een netwerk van oplaadstations.

Draagbare en universele externe batterijen op drukke plaatsen, zoals bars, cafés, hotelrecepties, treinstations, luchthavens, winkelcentra, universiteitscampussen, festivals, concertzalen, kapsalons … gaan de verstrooide mens een hoop ergernis besparen. Acht tot wel vijftig stuks ter grootte van een smartphone zitten samen in kleine sokkels of op grotere palen, met drie aansluitkabels erbij voor allerlei toepassingen: telefoons, hoofdtelefoons, elektronische sigaretten ... Brussel alleen al telt 400 oplaadpunten, Europa 2.000. Alle grote Belgische NMBS-stations zijn mee en ook al Zweden, Frankrijk, Duitsland en Spanje. In totaal goed voor zowat 8.000 à 10.000 batterijen. Mogelijk lonkt binnen enkele jaren de hele wereld.

De gebruiker logt in via de app en traceert het meest dichtbije Naki Power-oplaadstation. Nog via de app voert hij zijn betaalmethode in, scant hij de QR-code en hop … de batterij wordt vrijgegeven. Of hij laadt ter plekke op, of hij neemt ze mee naar pakweg de luchthaven in Stockholm. Pas wanneer hij ze weer inlevert, stopt de huurperiode. Vergelijk het met het systeem van deelfietsen of -steppen.

Voor de prijs hoef je het niet te laten: de eerste 30 minuten betaal je € 1 tot maximaal € 6 voor 24 uur.