Belgian bedrijf pakt uit met efficiënte nieuwe batterij

21/12/2023

Een Belgisch bedrijf heeft een efficiënte, nieuwe batterij uitgevonden die de manier waarop we energie verbruiken wel eens zou kunnen veranderen.

Destore, een bedrijf gevestigd in Nijvel (in de provincie Waals-Brabant), hoopt de energietransitie te bevorderen met een product dat energie afkomstig van zonnepanelen opslaat. Het product: een revolutionaire batterij die de efficiëntie van warmtepompen kan verbeteren, de druk op het elektriciteitsnetwerk kan verlichten en u helpt uw energie voordeliger te gebruiken.

De technologie erachter is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. Terwijl de batterij wordt opgeladen, warmen de fase-overgangsmaterialen die in deze uitvinding geïntegreerd zijn op tot het punt waarop ze smelten. Op deze manier wordt de energie (tot wel vier keer) compacter opgeslagen. Wanneer de energie vrijkomt, keert het fase-overgangsmateriaal terug naar zijn oorspronkelijke vaste toestand.

Volgens Destore gaan hun batterijen langer mee dan elektrische batterijen, gebruiken ze geen zeldzame materialen, hebben ze een sneller rendement op investering en passen ze zich intelligent aan je levensstijl aan.

Wij zijn alvast geïnteresseerd!