Bestek en al gaat er mee in

13/04/2023

Ecopoon uit Battice heeft zo zijn manier om de stroom aan wegwerpbestek, zelfs van milieuvriendelijke makelij, een halt toe te roepen. Met een lekker krokant eetbaar productassortiment.

In 2017 sprong het Luikse bedrijf Ecopoon mee op de kar van het milieubewustzijn, toen nog kleinschalig vanuit een garage. Intussen heeft het een hele weg afgelegd. In de strijd tegen de vervuiling ruimt het verwenste plastic eetgerei gelukkig almaar meer het veld voor alternatieven van hout, bamboe, papier of karton. Ecopoon wil nog een stap verder gaan dan het modale streven. Waarom zou je je smakelijke lepel dus niet gelijk mee opeten? Daar bewijs je de planeet een grote dienst mee en gun je jezelf extra culinair genot.

Centraal in het engagement van Ecopoon staat de bevoorrading via de korte keten. De grondstoffen uit de duurzame landbouw worden rechtstreeks naar de nabijgelegen energiezuinige productielijnen van het bedrijf gebracht. Ook de eindproducten blijven in eigen land of regio. De lokale verankering is compleet; van een megafabriek geen sprake. Zijn geoctrooieerde procedé levert kwaliteitsvolle stevige lepels af, waarvan er dagelijks 80.000 stuks hun weg vinden naar een almaar groeiende clientèle van particulieren, bedrijfsleiders, kruideniers, traiteurs, horeca en foodtrucks.

Lepelt u straks uw ijsje, yoghurt of dat laatste restje zalmtartaar uit een glas ook op met Ecopoon? Vergeet dan niet het minstens 10 minuten lang koudebestendige lepeltje zelf erachteraan te gooien. Smakelijk.