Brussels Expo wordt coronavrij

30/04/2020

Het economische hart van de hoofdstad, Brussels Expo, is vastbesloten de coronacrisis met grof geschut te bestrijden.

Zo zal het vanaf 20 juni zijn volledige tentoonstellingsruimte - zowat 120.000 m² - uitrusten met UV-C-luchtzuiveringsinstallaties. Zij moeten het enorme gat vullen die het virus heeft geslagen en de ruim 80.000 mensen in de eventsector in staat stellen geleidelijk het werk te hervatten.

UV-C-luchtzuiveringsinstallaties ontsmetten ziekenhuiskamers, operatiekwartieren en het openbaar vervoer, met name tegen het coronavirus. Ze combineren daarbij technologieën die geschikt zijn voor plaatsen waar publiek aanwezig is. Volgens Brussels Expo komt die voorzorgsmaatregel bovenop ‘die welke al van kracht zijn in de sector (mondmaskers, ontsmettingsgels, beperking van bezoekersstromen …).

Vanaf juni worden de eerste systemen geïnstalleerd, eind deze zomer zouden alle ruimtes van Brussels Expo volledig zijn uitgerust. Aldus zou de operator vanaf 1 september opnieuw aan de slag kunnen, afhankelijk van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad.

De Belgische marktleider op het vlak van tentoonstellingsruimtes zet daarmee een grote stap. Een wereldprimeur en een sprankeltje hoop voor de eventsector