WK turnen: Nina Derwael pakt brons

10/11/2022

Op de brug met ongelijke leggers, haar favoriete onderdeel, hees de jonge Belgische zich naar een fraaie derde plaats op het WK turnen.

Nina Derwael maakte haar rentree na een lange pauze na haar olympische zege van 2021 in Tokio. Ze tastte wat rond in ‘t ongewisse toen ze naar het WK turnen in het Britse Liverpool vertrok.

De gymnaste uit het Limburgse Sint-Truiden heeft al twee titels (2018 en 2019) op haar naam. Uiteindelijk stootte ze door naar de finale op de brug met ongelijke leggers, haar favoriete toestel. Ze stond er weer, maar zou wel de Chinese Wei en de Amerikaanse Jones op het podium voor zich moeten dulden.

Nochtans had Nina Derwael van alle deelneemsters het hoogste cijfer gekregen voor haar uitvoering: 8,4 op 10. Maar voor de moeilijkheidsgraad van haar oefening was dat maar 6,3 op 10 terwijl de nieuwe wereldkampioene 6,6 behaalde.

Toch was de Belgische gymnaste erg blij met haar prestatie en ze verklaarde aan de pers: ‘Ik ben heel tevreden met hoe ik mijn oefening heb uitgevoerd. Echt, beter had ik niet verwacht. Voor mij is dit WK een nieuwe start. Zoals in 2017 in Montréal, waar ik ook brons won.’

Uiteraard hoopt onze olympisch kampioene haar titel te heroveren op het WK turnen 2023  in Antwerpen.