NINA DERWAEL TORENT UIT BOVEN DE BRUG!

14/10/2019

Na Doha vorig jaar heeft de 19-jarige Limburgse atlete het ‘m weer gelapt: haar tweede gouden WK-titel gepakt op de brug met ongelijke leggers, nu in Stuttgart.

Nadat dankzij haar de Belgische ploeg zich had geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio heeft Nina Derwael een perfect gecontroleerde prestatie neergezet. Dat leverde 15.233 punten op en zo liet ze haar tegenstanders, Rebecca Downie (UK) en Sunisa Lee (VS), achter zich.

De jonge Limburgse behaalt aldus de doelen die ze zich heeft gesteld op het WK en heeft ook een persoonlijk record gebroken, namelijk de nare herinnering aan haar vak op de Europese Spelen in Minsk uitwissen.

Tweevoudig Europees kampioene en nu ook tweevoudig wereldkampioene Nina Derwael geldt voortaan als de norm op de brug met ongelijke leggers. De andere atleten dromen ervan nóg beter te doen.

Haar prestatie blijft overeind, want ze schrapte de grondfinale met het oog op haar voorbereiding op de OS in Tokio, waar goud halen de absolute prioriteit is. Voor de rest wensen we haar niks dan goeds!