Onvergetelijke primeur voor de Belgian Cats

11/10/2018

De Belgian Cats, onze basketbalvrouwen, hebben hun debuut op het Wereldkampioenschap niet gemist. Ze regen hun prestaties aaneen en dat levert hun een bijna onverwachte 4e stek op.

De Belgische ploeg blonk uit op haar eerste wereldtoernooi in Spanje. Nadat ze groepswinnaar was geworden, versloeg ze Frankrijk (86-65) en hees zich in de halve finale tegen de Verenigde Staten. Ze beet van zich af, maar kon de VS niet verslaan. Na hun uitschakeling door de ijzersterke Amerikaanse favorieten in de halve finale (77-93) wachtte de Belgische basketvrouwen op 30 september 2018 de troostfinale tegen Spanje.

De talrijke inspanningen van het toernooi eisten ongetwijfeld hun tol, want na een erg nipte wedstrijd (67-60) bogen de Belgian Cats alsnog het hoofd.

Zowel collectief als individueel maakte België een uitstekende beurt, want Emma Meesseman werd geselecteerd voor de beste ploeg van het toernooi. De 25-jarige speelster van Ekaterinburg is de tweede beste scoorster van het toernooi en deed al mee aan de jongste Euroleague.

Na een 3e plaats in de Euroleague in 2017 en deze 4e op het WK twijfelt niemand eraan dat het Belgische vrouwenbasket mooie tijden wachten.