Voortaan ook op hoogtestage in Vlaanderen

11/04/2024

Waarom zouden onze topsporters nog verre en hooggelegen oorden opzoeken nu onlangs in het West-Vlaamse Sint-Eloois-Winkel op 38 m boven de zeespiegel een hypermodern hoogtehotel is geopend?

Hoogtestages naar Tenerife of Mallorca zitten in de lift. Het is wetenschappelijk aangetoond dat trainen, leven en slapen op grote hoogte de conditie en de sportprestaties verbeteren. De ijle berglucht stimuleert namelijk de aanmaak van rode bloedcellen en bevordert zo het zuurstoftransport. Terug op zeeniveau plukt de gelukkige er dan de vruchten van. 

Voor dat weldadig effect op het lichaam en geest zorgt nu ook resort Monte Marcella in Sint-Eloois-Winkel, in zijn 16 hoogtekamers met in totaal 42 bedden. Enig in zijn soort in Vlaanderen tot nu toe. In elke kamer apart is de gewenste hoogte instelbaar, naar keuze tussen 0 en 4.500 m. In de privékamers én in alle achttal gemeenschappelijke ontspanningsruimtes nota bene. Met als kers op de taart misschien wel het verwarmde 25 m openluchtzwembad. Kortom, een perfecte simulatie van een hoogtestage door een geavanceerd systeem dat zuurstof aan de lucht onttrekt en de luchtdruk aanpast. Anders dan in de bergen kan je hier meteen intensief beginnen te trainen. Het hoogtehotel mikt in de eerste plaats op profwielrenners en andere topsporters. Maar iedereen is er welkom, inclusief familieleden, laat ex-triatleet, Sportman van het Jaar 2013 en ambassadeur van Monte Marcella Frederik Van Lierde weten.  

Wie dus ’s graag in hogere sferen tussen de nieuwste snufjes wil verkeren, kent de weg.