Nafissatou Thiam zilveren vijfkamper

07/03/2015

Op 7 maart 2015 pakte Nafissatou Thiam het zilver op de vijfkamp van het EK indoor in Praag. Met in totaal 4.696 punten brak ze haar persoonlijk record. Amper twintig jaar en al een beroemde atlete in Belgische sportkringen.

De medaille in Praag kwam als een complete verrassing. De voorbereiding van de sportster liep immers niet geheel naar wens en de overige deelnemende atleten waren bepaald niet van de minsten.

Thiam meende dat haar prestatie weinig zou uitmaken voor het Wereldkampioenschap Atletiek van Peking in de zomer van 2015, voor haar hét seizoenstreffen: “Ik blijf met beide voeten op de grond: ik had dezelfde prestatie kunnen neerzetten, zonder een medaille te winnen. Ik moet blijven gaan voor het WK, mijn conditie bijspijkeren, ook al stond ik nu al verder dan ik dacht. Ik hoop tegen dan in topvorm te zijn.”

In 2014 stond Nafissatou Thiam op de zevenkamp in Zurich op het derde schavotje. De protegee van Roger Lespagnard bevestigde dus haar talent met de tweede hoogste Belgische score ooit, na het nationaal record van Tia Hellebaut met 4.866 punten.