Matthias Casse wereldkampioen judo

03/02/2022

Door goud te behalen op de Grand Prix judo van Portugal beklimt Matthias Casse het hoogste schavotje in de categorie -81 kg.

Op de mat in het Portugese Almada reeg Matthias Casse een mooie zegereeks aaneen met ippon. Zo plaatste hij zich in de finale van het eerste grote toernooi van het jaar. De Antwerpenaar schakelde achtereenvolgens de Mongool Erdenebayar Batzaya, de Fransman Arnaud Aregba, de Hongaar Robert Rajkai en de Japanner Yuhei Oino uit.

In de finale zal het de man uit Mortsel in amper 2’27” vechten lukken met ippon de Fin Oskari Makinen na een schitterende beweging te vloeren.

Vooral dankzij de finalezege komt de Belg aan de leiding van het nieuwe wereldklassement dat zopas werd bekendgemaakt door de International Judo Federation (IJF). Voor zijn triomf in Portugal nog tweede, maar nu dus de nummer 1 in de klasse -81 kg voor de Georgiër Tato Grigalashvili.

De Belgische judo start 2022 dus even mooi als hij 2021 heeft afgesloten. Ter herinnering: Matthias Casse won eind november ll. zijn tweede grandslamtoernooi in Abu Dhabi en had daarvoor een mooie bronzen medaille van de OS in Tokio meegebracht.

Dikke proficiat Matthias Casse, die zo een van de fraaiste bladzijden in de geschiedenis van het judo schrijft!