Gouden medaille voor Matthias Casse in Judo Grand Slam

02/12/2021

Op het laatste grote internationale judo-evenement van het jaar heeft Matthias Casse uit Antwerpen op de tatami in Abu Dhabi de tweede Grand Slam uit zijn carrière gewonnen.

Matthias Casse sluit het jaar af in stijl. Hij heeft dit jaar al de hoogste titel behaald in zijn categorie -81kg op de wereldkampioenschappen in Boedapest én het brons van de Olympische Spelen in Tokio mee naar huis genomen. Nu heeft hij alweer een nieuwe bekroning door de tweede Grand Slam-titel uit zijn carrière mee te brengen naar België, nadat hij die in 2020 al in Parijs gewonnen had.

Om tot in de finale van het toernooi in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten) te geraken, moest de Belgische judoka drie sterke concurrenten overwinnen: de Canadees Gabun, de Oekraïner Krivchach en tenslotte in de halve finale de Rus Lappinagov (28 jaar/n°18), een tegenstander die hem in hun laatste twee confrontaties had verslagen.

In de finale ontmoette hij een oude bekende, de Rus Khubetsov. En de strijd maakte zijn belofte waar. Matthias Casse werd vaak in gevaar gebracht door grondgrepen, maar hij bleef geduldig. Hoewel beide vechters een strafpunt kregen, werd de uitkomst uiteindelijk beslist in de extra tijd. In minder dan een minuut, onder druk, beging de Rus nog een fout. Op dat moment zag de Antwerpenaar een opening en ging recht naar de overwinning.

Proficiat aan onze Belgische judoka voor deze prachtige gouden medaille!