Lat ligt hoog op de Olympische Winterspelen 2022

03/02/2022

Van 4 tot 20 februari 2022 nemen de beste wintersportatleten het in Peking tegen elkaar op. 19 ambitieuze Belgen op zoek naar olympische medailles in 9 sporten.

Dit zijn de 19 atleten die voor België aantreden op de 24e Olympische Winterspelen, in negen disciplines:

Biatlon, een langlaufwedstrijd met geregelde stops waar je met een geweer op vijf doelen schiet: César Beauvais, Florent Claude, Tom Lahaye-Goffart, Thierry Langer en Lote Lie bij de dames.

Bobsleeën: onze twee afgevaardigden van de Belgian Bullets, Sara Aerts en An Vannieuwenhuyse, mikken op een goeie tijd in hun gestroomlijnde slee die over een erg bochtig ijsparcours glijdt.

Kunstschaatsen: de sierlijke Loena Hendrickx

Snelschaatsen: Sandrine Tas, Mathias Vosté en uiteraard titelvoerend Europees kampioen Bart Swings. Voor de shorttrack (snelschaatsen op de korte baan) rekenen we op Hanne Desmet en Stijn Desmet.

Skeleton, een individuele discipline waarbij je plat op de buik en het hoofd naar voren op een plank naar beneden glijdt (anders dan bij een slee, waar je op de rug ligt met het hoofd naar achteren): Kim Meylemans

Wat alpineskiën betreft, volgen we met belangstelling de afdalingen van Sam Maes, Armand Marchant en Dries Van Der Broecke.

Langlaufen: Thibaut De Marre is onze enige afgevaardigde, zoals Evy Poppe in het snowboarden.

Nadere info over de samenstelling van de Belgische delegatie en de lopende wedstrijden vindt u op de site Team Belgium.