Belgian Cats vijfde op wereldranglijst

02/03/2022

Het Belgische nationaal team basketvrouwen klimt naar de vijfde plaats op de wereldranglijst, opgesteld door de Internationale Basketbalfederatie (FIBA). Nooit deed België het in deze sport beter.

De Belgische basketsters rukken verder op in de wereldranglijst en hebben zich pas geplaatst voor het WK Vrouwenbasket, dat gepland is van 22 september tot 1 oktober in Australië.

De Belgian Cats danken hun vijfde stek in de wereldhiërarchie aan hun recente puike prestaties in het buitenland. De vrouwen, gecoacht door Valéry Demory, wonnen zopas hun WK-kwalificatiewedstrijd tegen Puerto Rico en Rusland, ondanks een nederlaag tegen de VS tijdens een kwalificatietoernooi met de vier landen in februari ll. in Washington (VS) en Santo Domingo (Dominicaanse Republiek).

Voor de tweede keer op rij plaatsen de Belgische basketvrouwen zich voor een WK dat elke vier jaar plaatsvindt. Op de editie 2018 in Spanje eindigden ze mooi vierde. De Cats klommen ook naar het derde schavotje op het laatste EK 2021 en behaalden afgelopen zomer een mooie ereplaats op de Olympische Spelen in Tokio.

Met die top 5-plaats in de wereld is de Belgische nationale ploeg het tweede Europese land in een hedendaagse ranglijst, aangevoerd door de Verenigde Staten (823.9 punten), Spanje (685.7), Australië (678.0), Canada (661.6) en België (651.2).

We feliciteren onze nationale basketvrouwen voor hun beste resultaat ooit!