Belgian Cats op weg naar Tokio

10/02/2020

Het Belgische nationale team basketbalvrouwen, de Belgian Cats, heeft Zweden geklopt. Deze beslissende zege schrijft geschiedenis voor het Belgische vrouwenbasket!

Het is een droom die uitkomt … Nochtans was het maar de vraag. Voor het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen moesten de basketbalvrouwen drie wedstrijden spelen. Tijdens de eerste gingen de Belgian Cats onderuit (61-56) tegen Canada. Ze krabbelden echter recht en gaven Japan het nakijken (92-84) in de tweede wedstrijd. Deze zege zette hen op weg naar hun olympische droom, maar gaf geen zekerheid omtrent Tokio. Ze moesten namelijk nog ‘de’ beslissende match tegen Zweden spelen.

De Belgian Cats kwamen op bekend terrein uit tegen Zweden, in de Versluys Dôme van Oostende. De match was er niet minder intens om. In de eerste helft hoefden beide ploegen niet voor elkaar onder te doen. Op het nippertje maakte onze landgenote Kim Mestdagh 3 punten, net voor de pauze, en zette het scorebord aldus op 23-21 voor de Belgian Cats. In de tweede helft moesten ze het hoofd bieden aan een dreigende tegenstander. Maar de Belgen hielden vol en stuurden Zweden naar huis met 53-61. Met hun ticket voor de OS op zak! Een historische primeur voor onze nationale basketbalvrouwen.

Deze zomer kunnen we dus supporteren voor de Belgian Cats op de OS in Tokio.