Walhalla voor Belgische chocolade in Antwerpen

28/05/2019

Dat de Belgische chocolade de allerlekkerste ter wereld is, staat al lang buiten kijf. Hoog tijd dus voor een innovatief belevingsmuseum voor het zwarte goud van bij ons: Chocolate Nation in Antwerpen.

Je begint gegarandeerd al te watertanden bij de start van de 60 à 90 minuten durende reis met audiogids door het museum van de Belgische chocolade, een creatief, elegant, traditierijk en uiteraard reuzelekker kwaliteitsproduct. Van de plantages aan de evenaar via ’s werelds grootste opslaghaven van cacao in Antwerpen tot in de ateliers waar meester-chocolatiers sublieme lekkernijen bereiden. Veertien themaruimtes en een reusachtige fantasiemachine stellen alle aspecten van onze wereldberoemde fluweelzachte heerlijkheden aanschouwelijk voor: de geschiedenis, tradities, merken, producten en innovaties. Pralines, lolly’s, studentenhaver … Onderweg is er uiteraard gelegenheid om letterlijk vingers en duimen af te likken.

 

Twee fanatieke liefhebbers van deze Belgische trots, Jeroen Jespers en Mickelle Haest, wilden absoluut het magische verhaal ervan aan de grote klok hangen. En dat in Antwerpen, waar in 1831 de eerste chocoladefabriek van ons land haar deuren opende. Het bekende merk Callebaut, sinds 1911 gevestigd in Wieze, beheerst al ruim 100 jaar het hele ambacht van boon tot eindproduct. Maar nog andere merken en ambachtslui staan klaar om u in Chocolate Nation te verwennen.