Nachtelijk eetfestijn

26/08/2021

Iedereen weet dat ‘we ook met onze ogen eten’. Dit gezegde is zó waar dat leerling-koks tijdens hun opleiding voor een niet onaanzienlijk deel beoordeeld worden op de presentatie van hun gerechten. Restaurant Dans le Noir in hartje Brussel gaat tegen dit concept in, want de gasten eten er in volslagen duisternis.

Na Melbourne, Parijs, Barcelona of Casablanca is Dans le Noir nu neergestreken in het Warwick-hotel in de hoofdstad van Europa. Achter elkaar aan lopen de gasten in drie etappes naar de eetzaal, begeleid door een gids met een visuele handicap die aangesteld werd met de hulp van een lokale vereniging. Van een zaal met gedempt licht komen ze in een tweede die al verdonkerd is en tot slot in het restaurant, gehuld in volslagen duisternis. Daar installeert de kelner elke gast aan tafel.

 

Weldra komen de verrassingsgerechten eraan. Het is de bedoeling dat je de ingrediënten en smaken herkent. Let wel: bij de tafelreservering informeert de resturanthouder of u eventueel een dieet volgt of een voedselallergie hebt. Zodra er is opgediend, wordt uw verbeeldingskracht geprikkeld om te raden wat uw ogen niet te zien krijgen. Terug in het licht ontdekken de gasten of ze niet zijn bedrogen door hun verbeelding: er worden foto’s getoond van de gerechten die ze zopas hebben geproefd.

 

Een unieke zintuiglijke ervaring!