Gault&Millau-kwaliteitslabel voor 9 woonzorgcentra in België

01/02/2024

Vorig jaar kreeg Algemeen Ziekenhuis Groeninge in Kortrijk al een erkenning van de gerenommeerde fijnproeversgids Gault&Millau. Nu worden negen woonzorgcentra in Vlaanderen geprezen voor de kwaliteit van hun keuken en maaltijden.

We kennen Gault&Millau vooral als de gids die culinaire restaurants na een uitstekende evaluatie bekroont met een uitstekende score. Maar hij is ook bereid andere instellingen die eten serveren onder de loep te nemen. Na een ziekenhuis vorig jaar streek het inspectieteam dit jaar neer in de keuken van negen private rusthuizen en woonzorgcentra van lokale besturen in Vlaanderen om het deksel van de kookpotten te lichten. Het gaat om centra die bediend worden door cateringbedrijf Aramark. Aramark contacteerde zelf Gault&Millau, want het was er gerust op dat er kwaliteitslabels in de lucht hingen. En ja hoor, aangekondigde én onaangekondigde inspecties gaven de cateraar gelijk. Voor het auditteam moesten de maaltijden ‘smaakvol, gevarieerd, aantrekkelijk ogend en toegankelijk’ zijn.

Ziehier wie de lauweren heeft geoogst: Zorghotel Seniorcity i-mens (Gent), Ikaria Aunove (Sint-Maria-Oudenhove), woonzorgcentra De Vlinder (Harelbeke), Ceder aan de Leie (Harelbeke), Sint-Lucia (Turnhout), Sint-Felix (Herne), Sint-Bernardus (De Panne), Elckerlyc (Wevelgem) en tot slot Zilversterre (Gent).