Hebt u het cannabisbrood van Le Pain Quotidien al geproefd?

11/05/2023

Hè, cannabis?! Wees gerust: door het extreem lage THC-gehalte blijft het psychedelische effect van marihuana hier volledig achterwege. Deze hennepvariant is bovendien nog duurzaam qua productie en gebruik ook en het cannabisbrood smaakt naar eigen zeggen van de bakkerij- en restaurantketen even lekker als zijn overige assortiment.

In dit cannabisbrood zit 42% vezelhennep, een milieuvriendelijke variant die per kilo amper 3 mg psychoactieve stof (THC) bevat tegenover 150.000 mg/kg voor de cannabis met de kwalijke reputatie. Je gaat er dus niet zweverig van worden. Le Pain Quotidien blijft trouwens de loten identificeren in het lab.

De gebruikte grondstoffen zijn vooral gepelde en ongepelde cannabiszaden, bloem van gemalen cannabiszaden en biotarwe. Het resultaat is een brood rijk aan proteïnen, omega 3, vitamines B en E, mineralen en vezels en arm aan gluten. Hennep gedijt goed in onze streken, is uitermate geschikt als rustgewas bij vruchtwisseling, heeft geen last van ziektes of schimmels en behoeft dus geen onkruidverdelgers, komt toe met relatief weinig water en voeding, groeit snel, heeft een hoge opbrengst, is volledig biologisch te telen, slaat veel meer CO₂ op dan een boom en is breed inzetbaar voor toepassingen voor voedsel, papier, kleding, veevoer, bouwmaterialen, bio-energie …

’Het meest ecologische brood ooit’ zal te koop zijn in alle 54 verkooppunten van de keten in België, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Kijken of de klant toehapt.