Gent: klassiek, hip, duurzaam … ineen

12/10/2022

Toegegeven, ons website bekijkt de troeven van Vlaanderens tweede grootste stad, Gent, meestal door zijn eigen bril. Steekt een van de meest vooraanstaande dagbladen in de VS, zoals The Washington Post, de loftrompet over de Arteveldestad, dan pikt onze redactie dat feit uiteraard graag op.

Voortaan ervaart u het pas gerestaureerde pronkstuk Het Lam Gods in Augmented Reality, in het Stadsmuseum (STAM) leert u de geschiedenis van de stad kennen en het Groot Vleeshuis, het begijnhof O.-L.-V. ter Hoye en het belfort op de UNESCO-werelderfgoedlijst zijn stuk voor stuk culturele en architecturale toppers waar u dringend ‘s moet langsgaan. Hoewel, dat hebt u vast al eerder gedaan …

 

Spring voor de gelegenheid ook ’s in een kano van vzw DOKano. Terwijl u al peddelend op de binnenwateren geniet van het fraaie stedenschoon om u heen, vist u het afval op dat her en der ronddrijft. Het aangename aan het schone koppelen, zeg maar. Uzelf, andere gasten én de Gentenaren worden blij van zoveel milieuvriendelijkheid. Tijdens uw vaartochtje hebt u misschien van ver die muurschilderingen en andere straatkunst opgemerkt? Tijd om ze van dichterbij te gaan bekijken, bijvoorbeeld in het Werregarenstraatje. Vraag maar gerust naar het graffitistraatje. Pas na uw sterren-, veggie of vegan maaltijd - waar anders dan in Gent? -, uw Lichtplanwandeling en een extra afzakkertje in een van de vele bruine kroegen, zakt u zelf af naar uw duurzame Fairbnb-vakantieadres. Om lang uit te slapen.