Concept Chocolate, meer dan een artisanaal chocolade

06/07/2020

Jaarlijks laten zowat 15.000 toeristen uit de hele wereld zich verleiden door Concept Chocolate in Schaarbeek

Een tiental jaar geleden nam Concept Chocolate het bekende Chocolaterie Duval over. Sindsdien is het uitgegroeid tot een micro-onderneming, met een atelierhoofd en enkele leerjongens, maar tegelijk een grote speler qua gepersonaliseerde chocolade. De bedrijfsgebouwen zijn gemoderniseerd, de klemtoon ligt op duurzaamheid en milieuvriendelijk consumeren. Zo werkt de meester-chocolatier alleen samen met producenten uit de landen van herkomst die hun arbeiders respectvol behandelen.

 

Concept Chocolate zet sterk in op een aantal troeven, zoals toerisme. Vooral Italianen, Spanjaarden, Duitsers, Japanners komen massaal over de vloer. Tijdens een interactief bezoek krijgen ze uitleg over allerlei aspecten van de chocoladebereiding: ingrediënten, herkomst, cacaoteelt, de waaier aan producten ... Desgewenst kunnen ze in een workshop zelf actief met spuitzak en vormen aan de slag en hun artistieke vakmanschap en creativiteit tonen. Ook wie pakweg zijn bedrijfslogo in chocolade wil gegoten zien, als relatiegeschenk of voor een of ander evenement, hoeft niet langer te aarzelen. Gepersonaliseerde creaties vormen zo de tweede hoofdpijler van de zaak.

.