Brusselse kerstmarkt trekt recordaantal bezoekers

19/01/2023

De Brusselse kerstmarkt is populairder dan ooit, afgaande op het aantal bezoekers voor de editie van 2022.

De kerstmarkt duurde vijf weken, van eind november tot en met de eerste dag van het nieuwe jaar, maar de kraampjes op het de Brouckèreplein (waar een ijsschaatsbaan werd aangeboden) en het Muntplein (inclusief curling) bleven een week langer open.

Dankzij deze verlenging konden 300.000 extra bezoekers van heinde en verre genieten van de Brusselse kerstmarkt. De festiviteiten lokten niet alleen bezoekers uit België, maar ook uit andere Europese landen zoals Frankrijk, Nederland en Spanje. Van de bijna 3,5 miljoen kwam ongeveer een derde uit het buitenland om zich te vermaken aan de winterse gezelligheid.

Deze tweeëntwintigste editie van Winterpret - zoals de kerstmarkt heet - was bijzonder duurzaam dankzij herbruikbare materialen zoals herbruikbare bekers en borden. Zo werd twee ton afval vermeden en meer dan 500 kilogram voedsel bespaard.

Met dit alles in het achterhoofd hoeft het niet te verbazen dat Winterpret helemaal bovenaan de lijst van beste kerstmarkten ter wereld voor 2022 stond.

Waarom bezoekt u volgend jaar niet eens verschillende Belgische kerstmarkten, waaronder die van Gent, Leuven, Luik en Doornik?