Belgische tv-series internationaal almaar populairder

29/09/2021

In enkele jaren tijd veroverden Belgische feuilletons, zowel Vlaamse (Tabula Rasa, De Dag, Beau Séjour, Spitsbroers, De Ridder, Over Water) als Franstalige (La Trêve, Ennemi Public, Unité 42, e-Legal, Champion, Invisible, Coyotes, Baraki) het internationale medialandschap, met een verzorgd scenario, een plot die ons collectieve geheugen aanspreekt en een thema dat erin hakt. Wij pikken er hier twee uit die representatief zijn voor de andere.

Zoals Ennemi Public, bij ons uitgezonden in 2016, over de mysterieuze verdwijning van een meisje terwijl een beruchte kindermoordenaar en manipulatieve narcistische pervert vraagt om voorwaardelijk uit de gevangenis te worden vrijgelaten en naar een abdij in de buurt te worden overgebracht. Vanaf 2017 kwam de serie op de buis in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Australië en tal van andere landen …

 

Het Vlaamse Beau Séjour, uitgezonden in januari 2017 op Eén, kon Arte en Netflix bekoren en won de publieksprijs op het Festival Séries Mania. Het verhaal begint wanneer een jonge vrouw, helemaal onder het bloed, wakker wordt in hotel Beau Séjour, zonder zich iets te herinneren van de voorbije nacht. In de badkamer ligt een levenloos lichaam, het hare. Ze start een onderzoek naar haar moordenaar en ontdekt hoe haar familieleden reageren op haar verdwijning.

 

Nu kunt u de succesrijke Franstalige reeksen ook bekijken op Auvio.