Attraction: een nieuwe Belgische serie bekroond

12/10/2022

Wanneer de Belgische succesromanschrijfster Barbara Abel met Sophia Perié een scenario schrijft, krijg je Attraction, een serie die op het Festival voor Fictie in La Rochelle de prijs voor beste buitenlandse Franstalige fictie wint.

De 6-delige reeks is een thriller met zwarte humor, waar de Belgische Laura Sépul (Baraki, Ennemi public) Agathe speelt, een moeder zonder problemen die voor haar gezin zorgt: haar man Fred en hun kinderen. Tot op een dag een moord gebeurt in het hotel waar Fred op zakenreis is. Maar wie is Fred eigenlijk, die geniale geneticus … ?

Agathe ontdekt dat haar man misschien niet is wie hij beweert te zijn. De twijfel sluipt in het koppel, Agathe stort in een obsessie. Leeft ze samen met een monster? Het gezinnetje staat onder hoogspanning.

De Franse acteur Lannick Gautry vertolkt schitterend de ambivalente vader, tegelijk innemend en angstaanjagend.

Regisseur Indra Siera ((Prof T, War of the Worlds)  geeft een elegante draai aan de populaire reeks, die afsteekt tegen de gespannen en kille sfeer in de thriller binnen een gezin.

Deze coproductie van Les Gens RTBF, gemaakt met steun van de publieke en privé sector, komt in het voorjaar 2023 op het scherm en zal te zien zijn op de RTBF of op Auvio.